ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Με ιδιαίτερη χαρά ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τις νέες και τους νέους αναπληρωτές συναδέλφους που διορίστηκαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.
Ο διορισμός σας συμβολίζει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητάς μας στις ικανότητες και την επάρκειά σας να ανταποκριθείτε με επαγγελματική συνέπεια στις υψηλές και κρίσιμες απαιτήσεις της δημόσιας εκπαίδευσης.
Επιφορτίζεστε, όπως και όλοι μας εδώ και χρόνια, ένα χρέος απέναντι στα παιδιά μας, τις μαθήτριες και τους μαθητές μας υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τους στο μαγικό ταξίδι της γνώσης και της παιδείας. Αναλαμβάνετε το καθήκον να προσφέρετε στις μαθήτριες και τους μαθητές σας ευκαιρίες επιτυχίας και συμμετοχής στην εκπαίδευση και την κοινωνία με όρους ισότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας, χωρίς αποκλεισμούς, προκαταλήψεις και στερεότυπα.
Τις Οδηγίες Ανάληψης Υπηρεσίας και τις προθεσμίες θα τις βρείτε εδώ
Τα Δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε στη σχολική μονάδα τοποθέτησης για τον Ατομικό σας Φάκελο είναι τα εξής:
1. Φωτοαντίγραφο πτυχίου (σε περίπτωση ξενόγλωσσου πτυχίου απαιτείται αναγνώριση πτυχίου από ΔΟΑΤΑΠ, επίσημη μετάφραση και απολυτήριο ελληνικού Λυκείου.)
2. Αντίγραφο σεμιναρίου 400 ωρών (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής)
3. Αντίγραφα Braille/ νοηματική, (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής)
4. Φωτοαντίγραφο μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος (Σε περίπτωση ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού, απαιτείται, επίσημη μετάφραση, αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ και αναλυτική βαθμολογία συνοδευόμενο με αίτηση αναγνώρισης από το ΠΥΣΠΕ)
5. Πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις [του τελευταίου τριμήνου από παθολόγο και ψυχίατρο, ιδιώτη ή δημοσίου νοσοκομείου στις οποίες να πιστοποιείται η υγεία και η ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα (να αναγράφεται η φράση «είναι ικανός/ικανή να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα», ή «είναι ικανός/ικανή να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα»)]. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ 1ης ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ.
6. Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate EUDCC) του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/953 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2021 και του άρθρου πρώτου της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 87), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α’ 95) με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19,
ή βεβαίωση εμβολιασμού της παρ. 5 του άρθρου 55 του ν. 4764/2020 (Α’ 256),
ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου (βεβαίωση νόσησης) της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 2650/10.4.2020 (Β’ 1298) κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας, όπως εκάστοτε ισχύει,
ή ισοδύναμο πιστοποιητικό ή βεβαίωση τρίτης χώρας,
ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR test), έως 72 ώρες πριν την παρουσίαση τους, η οποία εκδίδεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), είτε από τον ιδιωτικό φορέα που επιλέγεται.
9. Πιστοποιητικό Στρατολογίας τύπου Α΄(για τους άντρες)
10. ΑΦΜ : εκτύπωση σελίδας από το ΟΠΣΥΔ στην οποία αναγράφεται το ΑΦΜ
11. Φωτοαντίγραφο Α.Μ.Κ.Α
12. Φωτοαντίγραφο ΑΜ/ΙΚΑ
13. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
14. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας όπου θα αναγράφεται καθαρά το ΙΒΑΝ με πρώτο δικαιούχο τον/την αναπληρωτή/τρια εκπαιδευτικό
15. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης/Σύμφωνο Συμβίωσης: (μόνο για έγγαμους ή/και με τέκνα. Σε περίπτωση τέκνου που σπουδάζει (άνω των 18 ετών και κάτω των 25 ετών) ή που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης.
16. Σε περίπτωση που ο/η αναπληρωτής/τρια ανήκει σε ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας) προσκομίζει στην υπηρεσία και την σχετική ιατρική γνωμάτευση που την πιστοποιεί ή το πιστοποιητικό ΚΕΠΑ, εις διπλούν.
Θα μας διευκόλυνε στον έλεγχο των Δικαιολογητικών, να βρίσκονται μέσα σε Φάκελο με λαστιχάκια, με την παραπάνω σειρά.
Εκτός από τα παραπάνω Δικαιολογητικά στη σχολική μονάδα τοποθέτησης, θα συμπληρώσετε:

1. Πράξη Ανάληψης Υπηρεσίας.
2. Αίτηση Αναγνώρισης Μεταπτυχιακού-Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών συνοδευόμενη από Υπεύθυνη Δήλωση για τη γνησιότητα του Τίτλου. (Η προσμέτρηση για μισθολογική εξέλιξη θα ξεκινήσει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.)
3. Αίτηση Αναγνώρισης Προϋπηρεσίας. Με βάση το άρθρο 180 του Ν.4823/2021 (ΦΕΚ 136/03-08-2021) καταργείται η εκ νέου προσκόμιση Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας, καθώς ο χρόνος υπηρεσίας που καταχωρίζεται στο ΟΠΣΥΔ λαμβάνεται υπόψη στη μισθολογική εξέλιξη. Συνεπώς, θα προσκομίζονται μόνο τα φωτοαντίγραφα των Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας που δεν είναι καταχωρισμένες στο ΟΠΣΥΔ.
Τα παραπάνω έγγραφα πρωτοκολλούνται στη σχολική μονάδα, καθένα χωριστά με διαφορετικό αριθμό Πρωτοκόλλου.
Παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
• Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 της εκάστοτε ημέρας που έχει οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες ενημέρωσης στα πληροφοριακά συστήματα ΕΡΓΑΝΗ και Διαύγεια.
• Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές που δύνανται να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση μέσω του anaplirotes.gov.gr θα πρέπει να έχουν αποδεχτεί τη σύμβασή τους μέχρι τις 14:59 της ίδια μέρας που παρουσιάζονται στα σχολεία.
– Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του αναπληρωτή τη συγκεκριμένη ημέρα.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ 2841340416 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ EMAIL mail@dipe.las.sch.gr

Γραφείο ΕΣΠΑ
Τηλ. 2841340416
Email: oikonomiko-b5@dipe.las.sch.gr