Κοπή Βασιλόπιτας στα γραφεία της Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων και ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν εγκαρδίως ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Προϊστάμενος της Α/βάθμιας κ. Γεώργιος Μαμάκης, ο Προϊστάμενος της Β/θμιας κ. Αθανάσιος Κατσακόλης .

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους εργαζομένους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα γραφεία της Διοικήσεως και τους επαίνεσε για το σημαντικό έργο που επιτελούν. Εξήρε, επίσης, τον αγώνα που δίδουν οι διδάσκοντες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως, ώστε οι μαθητές να μην στερούνται των πνευματικών εφοδίων εκείνων που θα τους βοηθήσουν στην πρόοδό και εξέλιξή τους.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και οι κύριοι Προϊστάμενοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την συμπαράσταση που επιδεικνύει στο έργο της εκπαίδευσης, αλλά κυρίως για την προσευχή που κάνει αδιαλείπτως η Εκκλησία υπέρ της μαθητιώσης νεολαίας και των εκπαιδευτηρίων του Γένους.

Αμέσως μετά ο κ. Γεώργιος Μαμάκης επέδωσε στον Σεβασμιώτατο αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της “Μεγάλης Παναγίας” εκφράζοντας τις ευχαριστίες όλων.